Asırlık Sorun Çözüldü, Drejan Aşireti Arazilerine Kavuştu

Drejan Aşireti
Malatya'nın Arguvan, Hekimhan ve Yazıhan İlçelerinde Yaklaşık 50 Bin Mensubu Bulunan Drejan Aşireti'nin Üç Asırdan Beri Süren Yama Dağı'ndaki Sorunu Çözüldü.

Malatya'nın Arguvan, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerinde yaklaşık 50 bin mensubu bulunan Drejan Aşireti'nin üç asırdan beri süren Yama Dağı'ndaki sorunu çözüldü. AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürdüğü çabalar sonucu, 4 bin 750 parselle ilgili çalışma tamamlanarak zilliyet hakkı ailelere devredilme aşamasına getirildi. Malatya Milletvekili Şahin, bir ucu Sivas, diğer ucu Şanlıurfa'ya dayanan ve çok kalabalık bir aşiret olan Drejan Aşireti'nin, Cumhuriyet kurulduğundan beri verdikleri mücadelenin sonuca ulaşmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Yama Dağı'nın, aşiretlerine ait olduğuna dair ellerinde Osmanlı döneminden kalma ferman, tapu kayıtları, vergi kayıtları ve tapu kadar geçerli olan emlak beyannameleri olmasına rağmen bu belgelerin bugüne kadar güncelleştirilmediğini belirten Şahin, yaptıkları çalışmalar neticesinde aşiretin artık arazilerine kavuşacaklarını kaydetti. Yaklaşık 300 yıllık bir sorunu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda olumlu bir neticeye ulaştırdıklarını belirten Şahin, kadastro sonucunda 4 bin 750 parselle ilgili çalışmaların tamamlandığını, geriye kalan yaklaşık 650 parselin de işlemleri tamamlandıktan sonra verileceğini bildirdi.

Yama Dağı şenliklerinde verdikleri sözü tuttuklarını anlatan Şahin, "Bin 700 ailenin hakları verildi. Son yıllarda Yama Dağı'nda şenlikler yapılarak, bu haksızlığın giderilmesi için çağrılar yapılıyordu. Hatta geçen yıl yapılan şenlikte muhalefet milletvekillerimizle aramızda polemik konusu olmuştu. Konuyu her gün Meclis'te gündeme getireceğini yüksek sesle haykırarak dile getiren milletvekili ne hikmetse bir kez olsun konuyu gündeme getirmediği gibi unutup gitmiştir. Üç asırdan beri perişan olan, mağdur olan o dağları bekleyen insanlarımıza gecikmiş de olsa iade ediyoruz. Tüm hak sahipleri en kısa zamanda gerek tapu gerekse zilliyet belgelerini alacak." diye konuştu.

Şahin, sorun olmaktan çıkan Yama Dağı'nın il ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak hayvancılığın gelişmesinde de önemli rol oynayacağına inandığını kaydetti.
Sosyal Medyada Paylaş! :
 
Support :
Copyright © 2012. Güncel Malatya Haberleri - Eğlenceli Haberler - Tüm Hakkı Saklıdır.
Site Dizayn by Webtam Malatya Haber Site Yayın Akışı