Samer Mermer Madencilik - Traverten Granit Mermer Ocakları


MALATYA - Malatya'da 2007 yılında madencilik alanındaki potansiyeli araştırarak, elde ettiği veriler doğrultusunda sektöre adım atan Samer Madencilik, Çin, Suriye, Mısır, Dubai, Ürdün, Yunanistan'a ürün ihraç ediyor.

Şu anda Malatya'nın Akçadağ, Doğanşehir, Kale ve Arapgir ilçelerinde kapatmış oldukları mermer sahalarında çalışmalar yaptıklarını kaydeden Samer Madencilik sahibi Ahmet Tangün, "Firma olarak ilk defa 2008 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesi yakınlarında bulunan beyaz renkli mermer sahasını faaliyete geçirdik. Ocakta iki seleksiyon ürün elde ediyoruz. Bunlardan birincisi beyaz üzerinde sarı desenli 'Apricot Flover' adını verdiğimiz ürün. Bu ürünü 2008 ve 2009 yıllarındaki fuarlarda müşterilerin beğenisine sunduk ve çok olumlu tepkiler aldık. İkinci ürünümüz ise 'Malatya Kristal' adını verdiğimiz ürün. Bu ürünü de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Naturel Stone İstanbul Fuarı'nda müşterilerimizin beğenisine sunduk ve beklediğimizin üzerinde güzel tepkiler aldık" dedi.

Blok mermer olarak Çin, Suriye, Mısır, Dubai, Ürdün, Yunanistan'a ürün gönderdiklerini, plaka olarak ise Irak, Kıbrıs ve İngiltere gibi ülkelere çalıştıklarını ifade eden Tangün, "Ülke olarak doğal taş rezervleri açısından çok zengin bir ülkeyiz. Ancak sektör için gerekli tanıtım ve destek sağlanmıyor. Daha koordineli faaliyetler ve Ar- Ge çalışmaları ile sektöre gereken önem verilmeli" şeklinde konuştu.
Sosyal Medyada Paylaş! :
 
Support :
Copyright © 2012. Güncel Malatya Haberleri - Eğlenceli Haberler - Tüm Hakkı Saklıdır.
Site Dizayn by Webtam Malatya Haber Site Yayın Akışı