Almanya Ekonomisi - Avrupa Ekonomisi Çöküşü

Avrupa'daki Diğer Ülkelere Göre Küresel Krizden Daha Az Etkilenen Almanya'dan da Mali Çöküş Sinyalleri Gelmeye Başladı.

Avrupa’daki diğer ülkelere göre küresel krizden daha az etkilenen Almanya’dan da mali çöküş sinyalleri gelmeye başladı.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaubl, küresel krizin bitmesine rağmen ülkenin mali krize doğru sürüklendiği ve artan bütçe açığının geleneksel yollarla kontrol altına alınamayacağı uyarısında bulundu. Schaubl, kabineye sunduğu 2010 yılı taslak bütçesinde, açığın 85.8 milyar Euro olacağı öngörüldü. Bütçe taslağında görülen açık miktarı daha önce Schauble’nin selefi tarafından tahmin edilenden daha az olsa da 1996 yılındaki rekor açığın iki katından daha yüksek olduğu belirlendi. Bu açıkta, önceki hükümetin ekonomiyi canlandırmak için yaptığı 14.5 milyar Euro’luk harcamanın yer almadığı belirtildi. Taslakta, ülkenin kamu açığının bu sene Avrupa Birliği’nin (AB) istediği yüzde 3’lük gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranının altında kalacağı ancak bu oranın 2010’da yüzde 6 seviyesine çıkma beklentisine de dikka çekildi. Hükümet, daha önceki hükümet tarafından anayasaya konulan mali kurallar nedeniyle 2011 yılından başlayarak 2016 yılına kadar harcamalarında kısıtlamaya gitmek zorunda kalacak.


Herkes katlanacak

Alman Maliye Bakanı, bütçe açığıyla Merkel’in seçimlerden önce verdiği söze paralel olarak katma değer vergisinde bir artışa gidileceği söylentilerini reddetti ve “Herkes bu duruma katlanacak” açıklamasını yaptı.

Papandreu zaman istedi

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını nefes almak için zaman tanımaya çağırdı. Papandreu, “Planımızın işlemesi ve sonuç vermesi için bir zaman köprüsüne ihtiyacımız var. Para sorunumuz yok” dedi.
Sosyal Medyada Paylaş! :
 
Support :
Copyright © 2012. Güncel Malatya Haberleri - Eğlenceli Haberler - Tüm Hakkı Saklıdır.
Site Dizayn by Webtam Malatya Haber Site Yayın Akışı